S-adenosylmethionine:

S-adenosylmethionine is een nucleotide-achtig molecuul dat wordt gesynthetiseerd door alle levende cellen. Het is afgeleid van methionine en ATP en initieert routes, waarvan er één essentieel is voor de productie van glutathion.

S-adenosylmethionine:
Verhoogt de hepartische glutathionconcentraties
Helpt de vloeibaarheid en functie van het plasmamembraan te behouden
Is betrokken bij veel biochemische routes die kunnen helpen de normale werking van de levercellen te handhaven.

Choline:

Choline speelt een essentiële rol in het vetmetabolisme in de lever. Het werkt om overmatige vetophopingen in de lever te voorkomen door overtollig vet in Lecithine om te zetten of door het gebruik van vetzuren in de lever te vergroten.

Artisjok:

Een lid van de familie van de melkdistel die de bloedsuikerspiegel helpt beheersen, de artisjok is een vezelige, groene groente die cynarine bevat. Cynarin is een fenolzuurverbinding waarvan deskundigen denken dat het belangrijk is voor cholagogue en choleretic eigenschappen; het stimuleren van de productie van gal in de lever en het bevorderen van de afvoer van gal uit het systeem.

Mariadistel:

Mariadistel wordt gebruikt sinds de tijd van oude artsen en kruidendokters om een reeks lever- en galblaasaandoeningen te behandelen, waaronder hepatitis, cirrose en geelzucht, en om de lever te beschermen tegen vergiftiging door chemische en milieutoxines, waaronder slangenbeten, insectensteken, paddestoel vergiftiging en alcohol (Ludvico, 2010). Er zijn verschillende farmacologische onderzoeken uitgevoerd naar de actieve componenten van Mariadistel, silymarine en silybinine. Er is gevonden dat deze stoffen hepatoprotectieve, antioxiderende, ontstekingsremmende en antifibrotische eigenschappen hebben. Bovendien stimuleren ze proteïnebiosynthese en leverregeneratie, verhogen ze de lactatie en bezitten ze immuunmodulerende activiteit.

Carnitine:

Carnitine is een aminozuurderivaat en voedingsstof die betrokken zijn bij het vet- en vetmetabolisme bij zoogdieren. Het is specifiek vereist voor het transport van vetzuren uit de intermembrane ruimte in de mitochondriën naar de mitochondriale matrix tijdens het katabolisme van lipiden.

Antioxidanten:

Deze spelen een essentiële rol door de oxidatie van gevoelige membranen te beheersen. Ze 'vernietigen' destructieve vrije radicalen en beschermen cellen tegen schade.