Co-Lix Pasta 80 ml injector

Mervue
102103
DARMEN
    Levertijd:2-3 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties & Gebruiksaanwijzing

Ter ondersteuning van paarden met krampachtige koliek.

Koliek symptomen verschijnen plotseling, niet langzamerhand en kunnen verschillende oorzaken hebben. Het paard zal tekenen vertonen door de koliek, wat zeer pijnlijk is voor het paard.

Enkele veel voorkomende symptomen van koliek zijn: schrapen met de voorbenen, willen gaan liggen, rollen, zweten, slaan of bijten naar de buik, geen voer meer opnemen, harde droge mest, parasietinfestatie, vooral van wormen, beschimmeld of bedorven voer.

In het voorjaar kan vaak koliek optreden door het rijke eerste gras. Dit geeft vaak een gasophoping met (gas)koliek tot gevolg. Ook verstopping in de darm komt vaak voor en geeft koliek symptomen.

Wat te doen bij een koliek aanval:
Breng je paard omhoog en loop. Of hij nu aan het rollen of staan is, het is belangrijk om je paard op te zetten en te laten lopen zodra je ontdekt dat er iets mis is. Lopen helpt om angst te verlichten en te voorkomen dat er wordt gerold, wat intestinaal draaien kan veroorzaken. Dit helpt ook om de normale darmwerking te herstellen en om dingen weer in beweging te krijgen, waardoor mogelijk opgehoopte druk of ontlasting vrijkomt. Als de pijn te hevig is en de benen van je paard knikken of niet blijven staan, zorg dan dat hij zich in een kleine ronde tuin of veilige ruimte bevindt totdat hulp arriveert.

Bel uw dierenarts. Het is belangrijk om uw dierenarts zo snel mogelijk uit te schakelen om uw paard te bekijken en een snelle diagnose te stellen.

Opmerking: Obstructies of verdraaide darmen kunnen levensbedreigend zijn en chirurgie vereisen.

Samenstelling Analytische bestanddelen:
Vocht 47,4%, ruwe as 6,8%, ruwe eiwit 4,8%, ruwe vezel 1,6%, ruwe olie en vet 0,1%, Natrium 0%

Samenstelling: Gladde Iepschros poeder, Calciumchelaat, Cape Aloes, Magnesium hydroxide, Glycerine, Zeewier

Additiven per 80 ml::
Vitaminen:
Vitamin E α tocopherol 7.500 mg, Vitamine C (E300) 240 mg
Aminozuren, hun zouten en analogen:
Threonine ( 3.3.1) 1.600 mg
Gebruiksaanwijzing

Geef 80 ml of zoals voorgeschreven door een dierenarts.
Kan na 4 uur opnieuw worden gegeven.
In geval van herstel van Koliek wordt aangeraden om ProbioForte gedurende een periode van één maand te gebruiken om het herstel van het paard te ondersteunen.

Opmerking: vers drinkwater moet altijd beschikbaar zijn