Gewrichtsproblemen bij paarden, zeker bij onze sportpaarden komen regelmatig voor. Het bewegingsapparaat wordt immers zwaar belast doordat er tijdens beweging grote krachten op de gewrichten ontstaan. Tijdens beweging komen er grote krachten op de gewrichten te staan. Voor een goed functioneren is het dan ook belangrijk de gewrichten, de synovia (gewricht smeervloeistof) en het weefsel eromheen in optimale conditie te houden.

Een gewricht is een scharnierpunt van twee of meer beenderen. Dankzij het gladde oppervlak van gezond kraakbeen en een dunne laag smerende gewricht smeervloeistof kunnen de twee botten met weinig wrijving ten opzichte van elkaar bewegen. Het kraakbeen is in staat om de schokken te absorberen.

Gewrichtsbanden, pezen en spieren vangen overige krachten en schokken op. Het gewrichtskapsel houdt samen met banden en pezen het gewricht op zijn plaats en wordt aan de binnenkant bedekt met een slijmvlies dat de gewrichtsvloeistof aanmaakt.

Een gezonde synovia (gewricht smeervloeistof) zorgt bij beweging voor weinig wrijving en heeft een smerende en voedende werking van het kraakbeen.

HUID

Blackcurrant Olie (Omega 3,6 en 9)

BESTE kOOP GEWRICHTEN

CartiAid Senior Vloeibaar

GEWRICHTEN

CartiAid Senior Poeder

GEWRICHTEN

CartiAid Senior Pellets

BESTE KOOP GEWRICHTEN

CartiAid Synergie Vloeibaar

GEWRICHTEN

CartiAid Synergie Poeder

GEWRICHTEN

CartiAid Synergie Pellets

MOBILITEIT

Duivelsklauw vloeibaar

Gewrichten

MSM 100 % puur