Gewrichtsproblemen bij paarden, zeker bij onze sportpaarden komen regelmatig voor. Het bewegingsapparaat wordt immers zwaar belast doordat er tijdens beweging grote krachten op de gewrichten ontstaan. Tijdens beweging komen er grote krachten op de gewrichten te staan. Voor een goed functioneren is het dan ook belangrijk de gewrichten, de synovia (gewricht smeervloeistof) en het weefsel eromheen in optimale conditie te houden.

Een gewricht is een scharnierpunt van twee of meer beenderen. Dankzij het gladde oppervlak van gezond kraakbeen en een dunne laag smerende gewricht smeervloeistof kunnen de twee botten met weinig wrijving ten opzichte van elkaar bewegen. Het kraakbeen is in staat om de schokken te absorberen.

Gewrichtsbanden, pezen en spieren vangen overige krachten en schokken op. Het gewrichtskapsel houdt samen met banden en pezen het gewricht op zijn plaats en wordt aan de binnenkant bedekt met een slijmvlies dat de gewrichtsvloeistof aanmaakt.

Een gezonde synovia (gewricht smeervloeistof) zorgt bij beweging voor weinig wrijving en heeft een smerende en voedende werking van het kraakbeen.

Blackcurrant Olie (Omega 3,6 en 9)

CartiAid Senior Vloeibaar

CartiAid Senior Poeder

Bestseller

CartiAid Senior Pellets

CartiAid Synergie Vloeibaar

CartiAid Synergie Poeder

Bestseller

CartiAid Synergie Pellets

Duivelsklauw vloeibaar

MSM 100 % puur