Psylliumzaad - Vlozaad

NutriPower
102212
    Levertijd:2-3 werkdagen
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties & Gebruiksaanwijzing

Psylliumzaad (Vlozaad)

Dé ondersteuning bij :
Het afvoeren van zand uit de darmen.
Ter ondersteuning van de darmpassage bij dunne of moeilijke ontlasting.
Ter bevordering van de spijsvertering.

Veel paarden krijgen (te)veel zand binnen als ze in een kort afgegraasde wei staan of in een zandpaddock, waardoor problemen kunnen ontstaan. Zand wordt niet volledig uitgescheiden waardoor het zich ophoopt in de darmen. Het belemmert zo de opname van voedingsstoffen en beschadigt de darmwand. Zandophoping kan leiden tot diarree, gewichtsverlies en uiteindelijk tot (terugkerende) koliek.Psylliumzaad ondersteunt de afvoer van zand op een natuurlijke manier.

Psylliumzaad zorgt voor een gelei-achtige plakkerige massa in de darmen, het achtergebleven zand hecht zich hieraan en wordt zo mee afgevoerd.

Toediening: NutriPower Psylliumzaad kan zowel droog als nat gegeven worden, dit heeft verder geen effect op de werkzaamheid. Wanneer je het nat wilt voeren kan je met water er eerst een papje van maken en dat direct mengen met het dagelijkse voer. Het voer niet laten staan maar meteen aanbieden, de bindende werking van Psyllium begint namelijk onmiddellijk.
Samenstelling 100 % zuiver psylliumzaad (vlozaad) zonder toevoegingen
Gebruiksaanwijzing Bij zand in de darmen:
Paard :
Eerste 3 dagen 2 maal daags 150 gram.
Daarna 1 maal daags 150 gram gedurende 4 dagen
Ponny :
Eerste 3 dagen 2 maal daags 100 gram.
Daarna 1 maal daags 100 gram gedurende 4 dagen

Preventief:
Paard : 5 dagen 150 gram per dag 2 x per jaar
Veulen : 5 dagen 100 gram per dag 2 x per jaar

Toediening:
NutriPower Vlozaad kan zowel droog als nat gegeven worden, dit heeft verder geen effect op de werkzaamheid. Wanneer je het nat wilt voeren kan je met water er eerst een papje van maken en dat direct mengen met het dagelijkse voer. Het voer niet laten staan maar meteen aanbieden, de bindende werking van Psyllium begint namelijk onmiddellijk.